Как една жена живее с болното си дете в мизерно общинско жилище в Стара Загора?

0
1098
Мухъл в общинско жилище в Стара Загора
Снимка: Ani Angel, Истината за Стара Загора, Facebook

За състоянието на общинските жилища се говори често и обикновено се оказва, че те имат нужда от основен ремонт. Такъв е и случаят на жена от Стара Загора, която разпространи снимки в социалната мрежа „Facebook“ на мизерния апартамент, в който живее.

На тях се вижда, че стените и таванът са покрити с мухъл.

„В такова общинско жилище живее ли се? Миналата година звънях в общината да информирам въпросните госпожи. Те ми отговориха да проветрявам по-често и да си боядисвам пролетта… Нямам думи!“, написа потърпевшата в социалната мрежа.

Тя подчертава колко е вреден мухълът за здравето на хората. Още повече, че жената не живее сама, а с детето си, което е болно от епилепсия. Мухълът може да предизвика и развитието на астма.

Мухъл в общинско жилище в Стара Загора
Снимка: Ani Angel, Истината за Стара Загора, Facebook

„Въпросът е в отношението. Кой го интересува, че хората са социално слаби, имат болни деца и сигнализират, че положението е много, много лошо?“, пита потърпевшата.

Когато мухълът завладее прекалено голямо пространство в дома може да доведе до развитието на алергии и пристъпи. Възможна е и появата на инфекции, включително на белите дробове, особено при хора с отслабена имунна система, подчертава жената.

Мухъл в общинско жилище в Стара Загора
Снимка: Ani Angel, Истината за Стара Загора, Facebook

Друга жителка на Стара Загора, която също е живяла в общинско жилище, споделя, че в нейното ситуацията е била още по-тежка. Не е имало бойлер, тоалетната чиния е била счупена. Половината от плочките са липсвали. В кухнята е нямало вода. Затова тя се е принудила да направи основен ремонт.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments