Как дядо от Силистра и внучето му зарадваха съседите си?

0
337
Снимка: Фейсбук, Лилия Велчева
Снимка: Фейсбук, Лилия Велчева

Пенсионер от Силистра зарадва съгражданите си, като им направи пейки. Всички негови съседи са щастливи от жеста. Много от тях желаят да се включат в благородното дело, предаде „бТВ“.

Георги Вълев споделя, че има две неща, които го накарали да се захване за работа – негов приятел, който направил дарение на местната общност и внучето му. Детето само предложило да изработят приспособленията за сядане. Така започнали.

Снимка: Фейсбук, Лилия Велчева
Снимка: Фейсбук, Лилия Велчева

Младите хора му се възхищават. Споделят, че това е пример за тях и трябва да се постараят да пазят направеното и за следващите поколения. Лилия Начева пък твърди, че понякога приятелите и съседите могат да станат истинско семейство:

Тъй като рядко излизам, не съм видяла, че той отново ни е подготвил подарък. Преди време изработи красива, удобна пейка, която монтира до входа на блока. След нея направи втора, под сянката на близко дърво. Направил и дарил масичка с пейки и на по-далечните ни съседи (от другите входове). Днес видях новия подарък. Отново пейка, но по-различна от предишните, защото я е направил заедно със своя внук Преслав. Той сам пожелал да помогне на дядо си в изработването на подаръка. Преслав живее във Варна, но със сестричката си често гостуват на обичните баба и дядо в Силистра. Възхитени сме от постъпката му и от отличния пример, който му дава дядо му.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments