Как да спестим в разгара на летните почивки?

0
44
Касичка
Касичка. Снимка: Pixabay

Всички разходи трябва да бъдат записвани, така че да бъдат спестени пари, както и да се отделят до около 10% от всички средства в отделен фонд за непредвидени плащания, съветва финансовият консултант и инвеститор Стойне Василев. В ефира на „bTV“ той разясни, че спестяванията за така наречените „черни дни“ са важен елемент от това да не останем на 0 или на минус.

Ако знаем парите ни за какво отиват, можем и да спестим в аварийния фонд, категоричен е експертът, давайки пример с намаленията на дрехи: „Много е важно да си записваме тези разходи, за да знаем визуално какво се случва с финансите ни.“

Финансовият консултант даде съвет и как да избираме почивките си. Според него семейство с две деца не трябва да разчита на офертите в последния момент.

„Хубаво е да имаме стандарт, който отговаря на нашите доходи. Парите за ваканциите е добре да събираме 6 месеца или една година назад и е много по-лесно на месец, отколкото наведнъж да дадеш 2000-3000 лева“, обясни още експертът.

Специалистът коментира и инвестициите в имоти: „В хоризонт от 10 години съм почти сигурен, че имотите ще са нараснали. Цените ще се увеличават и средно на година около 5% ще се покачват. Така че ако мислим дългосрочно, това е една добра инвестиция.“

Инвеститорът отбеляза, че през изминалите години златото също става много популярно. Той смята, че при големи инвестиции, каквито и да са те, емоциите да са сведени до минимум и всичко да се изчислява много добре.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments