Как да се предпазим от кражбите по домовете?

0
39
Крадец
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Зачестяват домовите кражби в столичния кв. „Лозенец“. Десетки сигнали за това подават самите потърпевши, предаде „NOVA“.

Един от потърпевшите споделя в социалните мрежи, че домът му е обран през нощта, докато той и семейството са спали. Когато са се събудили забелязали, че всички прозорци са отворени.

От полицията заявили, че това са характерни за сезона набези по балконските врати. Заместник-ръководителят на отдел „Криминална полиция“ комисар Димитър Кашов обясни, че крадците не ходят на организирани групи – някои действат сами, други имат човек, който да следи за полицейско движение в района. Според него крадците се притесняват от евентуален контакт с жертвите си. През летния сезон лесно проникват в жилищата през незатворени врати и прозорци.

По негови думи съществува активна и пасивна самозащита. Пасивната са заключващите механизми, като те са най-важни. Няма универсално защитно средство, но по-доброто може да забави извършителите, дори да ги откаже. Активната – СОТ система, жива охрана, видеонаблюдение.

При среща с крадеца в дома ви потърпевшите съветват да се запази хладнокръвие. Ако викате той ще се стъписа, а също е вероятно съседите да се събудят и да помогнат. Монтирайте камери, поставете датчици за осветление, застраховайте жилището си.

Ако някой влезе в дома ви през отворен прозорец – няма взлом. Ако в заловените престъпници бъдат открити откраднати вещи, ще ги очаква много по-сурово наказание.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от