Как да овладеем Егото?

1
49
Уейн Дайър
Уейн Дайър. Снимка: Facebook

Д-р Уейн Дайър е мотивационен лектор и автор на повече от 40 книги за самопомощ. „Академията за Емоционална Интелигентност“ споделя неговите съвети как да овладеем Егото си:

  1. Престанете да се обиждате – Поведението на другите не е причина да сe демобилизирате. Онова, което ви обижда, само ви прави по-слаби.
  2. Освободете се от потребността да побеждавате – Егото обожава да ни разделя на победители и губещи. Преследването на победата е сигурен начин да се разминем със съзнателния контакт с намерението.
  3. Освободете се от потребността да бъдете прави – Егото е източник на много конфликти и разногласия, защото ви подтиква да изкарвате другите виновни. Когато сте изпълнени с враждебност, вие сте отделени от силата на намерението.
  4. Освободете се от чувството за превъзходствоИстинското благородство не е свързано с това да бъдеш по-добър от някой друг. То означава да бъдеш по-добър, отколкото си бил.
  5. Освободете се от потребността да имате повече – Мантрата на егото е “повече”. То никога не е доволно. Независимо колко много постигате или придобивате, егото ви твърди, че не е достатъчно.
  6. Престанете да се индентифицирате с постиженията си – Може да ви бъде трудно да приемете тази концепция, ако мислите, че сте постиженията си. Бог пише, всякаква музика, Бог пее всичките песни, Бог строи всички сгради, Бог е източник на всичките ви постижения.
  7. Освободете се от репутацията си – Вашата репутация не е вътре във вас. Тя е в умовете на другите. Затова нямаме никакъв контрол над нея.

Проект „Силен старт“: Министерство на образованието финансира детски градини в подкрепа на деца и семейства

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Как да овладеем Егото? […]