Как да използваме климатика си? Ето какво съветват специалистите

0
40
Климатик
Снимка: Pixabay

През зимния сезон температурата в помещенията е добре да бъде 22 градуса, а през летния – между 25 и 27 градуса, като в сравнение с външната температура разликата трябва да е между 5 и 7 градуса. Експертите съветват климатиците да не се включват на максимална или минимална стойност, предаде „NOVA“.

Гл. ас. д-р инж. Кръстин Йорданов споделя, че изборът на климатик е строго индивидуален за всяко помещение. Без значение къде ще бъде монтирана машината обаче – ниско долу или до тавана, филтърът й трябва да се почиства редовно, както и ламелите под него.

По негови думи най-разумно е през лятото да се поддържа температура с 5 до 7 градуса по-ниска от външната, като с тази разлика организмът се адаптира по-бързо от хладно към горещо.

Относно ефективността на климатиците, специалистът препоръчва централна климатизация, с която натоварването на мрежата е равномерно и поддръжката е по-лесна. И още – големите инсталации винаги вкарват пресен въздух, а малките въртят един и същ въздух.

Къде ще бъде поставен климатикът в стаята няма никакво значение. Важно е пред него да няма прегради, за да има хубава циркулация на въздуха и температурата в стаята да е еднаква навсякъде.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от