Как четиридневна екскурзия се оказа петдневно ходене по мъките?

0
99
Багаж
Багаж. Снимка: Wikimedia commons

Четиридневна екскурзия до Италия се оказа петдневно ходене по мъките. Близо 50 туристи от България тръгнали да се забавляват на карнавала във Венеция, на финала обаче играли хоро на паркинг пред автобуса, който дори не могъл да запали, пише „Нова телевизия“.

Неприятното преживяване е започнало на 21 февруари, когато 50 туристи тръгнали с намерението да се се забавляват на карнавала във Венеция. Проблемите обаче започнали още през първия ден.

„Беше или адски студено или адски топло, хората отзад умираха от жега, ние бяхме по средата и духаше адски, трябваше да си слагам яке за да не ми отвее краката“, казва Георги Иванов.

„На магистралата в Хърватска, по време на движението на автобуса, той изгасна от само себе си. Шофьорът отби вдясно на пътя и ние слязохме. Започна да поправя автобуса, отне ни около 30/40 минути“, коментира Йоана Серафимова.

Автобусът бил ремонтиран и през втория ден.

„На сутринта в Загреб пак се виждаше, че те продължават да поправят автобуса. Явно са знаели от самото начало, че има проблем с този автобус, но въпреки това са тръгнали“, казва още Серафимова.

В деня, в който трябвало да поемат отново за България, автобусът изобщо не запалил.

„Отделно ние не можехме да влезем в автобуса 3 часа и на минусовите температури, защото не беше безопасно да се влиза вътре“, коментира Виолета Тотева.

„В агенцията на спешния телефон те ни казаха, че до 10 минути ще ни върнат обаждане, на нас не ни върнаха”, казва още Йоана Серафимова.

Серафимова била с двете си деца на 10 и на 13 години. Благодарна е, че имало друг български автобус на екскурзия там.

„Хората ме поканиха да вляза вътре да се стоплят децата“, каза още тя и добави, че са тръгнали към България с другия автобус.

„Беше ни обещано след 1 час мръзнене, че ще дойде италиански автобус, който ще ни откара обратно. Но след 3 часа чакане ни бе съобщено, че са ни намерили хотел”, разказва Виолета Тотева.

„После казаха трябва да отидем сами, с градски транспорт. Което е на 20 километра“, добави Георги Иванов.

Хотелът и билетите за градския транспорт поели от туроператорската фирма, с която пътували. А автобус за България трябвало да дойде в 9 часа сутринта.

„Но такъв автобус така и не пристигаше, в 9 трябваше да освободим стаите и тръгнахме да обикаляме безцелно градчето. Беше първо за 10, после 11, 13. Никакво обяснение, ходете, пийте си кафенце, правете си каквото искате. Изцяло на наши разноски беше закуска, обяд, престой, стоене на улицата. Най-накрая, в 4 дойде нещо, което ни събра“, коментира още Виолета Тотева.

Причина за чакането – от фирмата решили да пратят автобус от България. След 24 часа закъснение посрещаме екскурзиантите.

„Не са оставяни хората да бедстват сами, без да се погрижи някой“, коментира екскурзоводът Весела Паскалева.

От туропраторката фирма, организирала екскурзията отказаха да застанат пред „Нова телевизия“,но изпратили писмено становище. В него заявяват, че повредата на автобуса се появила по време на пътуването. А автобусът е преминал технически преглед. От фирмата отговорили на всички обаждания. Ще бъде предложена и компенсация.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments