Къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция?

0
95
Плаж
Снимка: Pixabay

Летният туристически сезон наближава, а с него идва и много важният въпрос – къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция? Причината е, че пандемията вече е създала почти невъзможна обстановка за пътуване и трябва да има други фактори, които да привличат хората, за да си правят ваксинации или PCR тестове, с които да могат да преминават през границите на отделните държави. Гърция в момента се опитва да имунизира цялото население, което е в туристическите дестинации. И държавата се рекламира с това като безопасна за туристите.

Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, коментира пред „bTV“, че Гърция е по-напред в маркетингово отношение от България. Той подчерта, че у нас също е имало желание заетите в туристическия бранш да бъдат имунизирани на 100%, но това няма как да се случи, защото ваксинацията срещу COVID-19 е доброволен акт.

Драганов подчерта, че туристите са много чувствителни и е много лошо, когато нямат доверие. За него в туризма номер едно е истината. А в България истината била, че не всички могат да бъдат имунизирани.

Йоаким Каламарис, бизнес анализатор, обяви от своя страна, че в Гърция всички влизат със сертификат за ваксинация или PCR тест. Там това вече е уредено. Той също коментира, че страната е направила коректна организация, за да привлече туристите, като се е заела да ваксинира цялото население на предпочитаните дестинации, както и целия персонал. Затова за него това лято ще бъде „краштест“ за всички.

Той обясни още, че българските граждани могат да си извадят Европейска здравна карта, с която да се лекуват, ако се разболеят в Гърция. Но дори и да не го направят, те пак ще получат медицинско обслужване, защото никой според него не може да откаже лечение на болен човек.

За разлика от Гърция в България това нещо не е разписано и няма подобни правила. Затова не е ясно какво се случва с чуждите граждани, ако те се разболеят.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments