Кабинетът обсъжда мерки срещу посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова

0
223
Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова. Снимка: Посолство на Русия в България

Мерки срещу посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова е обсъдило правителството на редовното си заседание днес. Това съобщи премиерът Кирил Петков.

Той беше категоричен, че ще има дипломатически отговор от наша страна. Какъв точно ще бъде той, щяло да стане ясно след обявяването му, предаде „24 часа“.

Министър-председателят подчерта, че е напълно недопустимо посланик на чужда държава да си позволява да говори от името на българския народ.

Искра.бг припомня, че преди няколко във видео Митрофанова обяви, че българите подкрепяли Русия, за разлика от управляващите. Освен това в интервю за телевизионния канал „Россия 24“ тя каза, че народът у нас не одобрявал реториката, както и действията на правителството.

Митрофанова подчерта, че по време на посещението на американския военен министър Лойд Остин у нас е имало антинатовски демонстрации, които според нея били в подкрепа на Москва.

Освен това в посолството се получавали и писма за същото, а в интернет много хора превеждали руски сайтове на български език.

За изгонването на посланичката от „Демократична България“ настояват още след 3 март, но тогава тя е поднесла извинения по време на разговор с премиера.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments