Иззето е огромно количество стока с подправен или изтекъл срок на годност от склад в Бургас

1
1627
Стока
Стока. Снимка: ОДМВР-Бургас

Големи количества стока с подправен или изтекъл срок на годност са били констатирани и иззети от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР-Бургас от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, разположени в Северна промишлена зона-Бургас.

При проведените процесуално-следствени действия е установено наличието на множество захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срокът на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са технически средства, сред които печати, мастило, датчици и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните срокове се заличавали, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен такъв.

В склада и магазина на фирмата са констатирани огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годностнад 4000 артикули с манипулиран срок на годност /шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други стоки, предимно от турски производители/.

Открити са и над 16000 изделия с изтекъл срок на годност, на които предстояло да бъда поставени нови срокове на годност и да бъдат разпространени в търговската мрежа. Същите са поставени под забрана за реализация от страна на БАБХ и предстои да бъдат унищожени.

Констатирано е, че на голяма част от стоката срока на годност е изтекъл преди повече от 5 години, като същата е предназначена предимно за деца. При извършена проверка в търговски обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска търговска верига са намерени и иззети от горепосочените стоки с изтекъл срок на годност.

Образувано е досъдебно производство под надзора и ръководството на Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава с извършване на необходимия брой експертизи и установяване произхода и качеството на хранителните продукти.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Недка
Недка
5 месеци по-рано

Безсрамници,алчни,лакомни безбожници!Милост и жалост нямате ли съдисти,че тизи продукти се дават на деца най вече! Директно в затвора там да размишляват доста години и само от тези сладкиши да им давате!