Изправят пред съда в Благоевград полицай, системно пребивал и душил съпругата си от ревност

0
104
Домашно насилие
Жена. Снимка: Freepik.com

Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу полицейския служител А.Н. за причиняване на телесна повреда и закани с убийство, извършени при условията на домашно насилие в село Ново Делчево край Сандански.

Мъжът е обвинен в системен физически и психически тормоз върху съпругата си, изразяващ се в нанасяне на удари, душене, отправяне на заплахи и обиди спрямо нея. Причина за проявената агресия била ревността, която обвиняемият изпитвал към нея.

На 27 юли 2020 година семейството на А.Н. било поставено под задължителна карантина, поради заразяването на съпругата му с ковид. Той се ядосал, обвинявал я за случилото и ѝ нанесъл побой в присъствието на двете им малолетни деца, които плачели. След поредния тормоз пострадалата взела решение да напусне семейното жилище и А.Н.

На 11 август тя и двете ѝ дъщери се преместили да живеят в Благоевград. Няколко дни по-късно по време на телефон разговор обвиняемият я заплашил с убийство. Изплашена, жената потърсила помощ, като се свързала с фондация „Асоциация Анимус“ и адвокат.

По нейна молба Районен съд-Благоевград ѝ издал заповед за незабавна защита по образувано гражданско дело. Впоследствие била одобрена спогодба за упражняването на родителските права върху децата от тяхната майка Я.Н., определена месечна издръжка и режим на лични контакти с бащата.

След фактическата им раздяла обвиняемият продължил да упражнява психическо насилие спрямо жената, като отправял към нея обидни думи и различни закани при срещите им във връзка и по повод водените помежду им граждански дела.

На на 19 октомври А.Н. имал среща с двете му дъщери пред сградата на Община Благоевград. На нея присъствали и представители на отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“-Благоевград. Обвиняемият отново заплашил Я.Н., влязъл в конфликт и със социалните работници, отправил закана с убийство спрямо сестра ѝ.

След подаден сигнал за случилото се е било образувано досъдебно производство. В хода на разследването е била изготвена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на пострадалата Я.Н. е била причинена лека телесна повреда. Предстои делото срещу обвиняемия А.Н. да продължи в съда.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments