Изправят на съд петима за отвличането на жена във Врачанско

0
274
Момиче
Момиче. Снимка: Freepik.com

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу петима обвиняеми – 45-годишния Д.В., 35-годишния К.И., 20-годишния Ц.И., 26-годишния С.Д. 61-годишния Б.Н. по дело за отвличане.

Обвиняемият Д.В. се познавал с жертвата на отвличането В.А., тъй като преди време двамата живеели на семейни начала и от тази връзка имали общо дете.

На 26 октомври миналата година мъжът споделил на неговите роднини – К.И., Ц.И. и Б.Н., че трябва да отиде до с. Алтимир, за да прибере приятелката си от къщата на сестра ѝ. Предложил им да го придружат и те се съгласили. Мъжете били превозени до селото с лек автомобил „Ауди“, управляван от С.Д.

Около 22:00 ч. обвиняемият Д.В. нахлул в къщата, а след него влезли и пристигналите с него четирима мъже. Те открили жената в една от стаите на къщата, извели я навън и я качили в автомобила.

Пострадалата била откарана в село Селановци. Сестра ѝ подала сигнал за отвличането ѝ в полицията, откъдето били предприети действия по издирването. На следващия ден В.А. била открита в къща на ул. „Заря“ в селото, а извършилите били установени и задържани.

От събраните при разследването доказателства и разпити на свидетели по безспорен начин е установено авторството на престъпното деяние.

Петимата обвиняеми са криминално проявени. Д.В., К.И. и Б.Н. са осъждани. Предстои делото да продължи в съда.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments