Изпращаме девет боксьори на Европейското първенство в Ерзурум

0
23
Роман Цветков и Борислав Георгиев
Роман Цветков и Борислав Георгиев. Снимка: БФ Бокс

България ще бъде представена от деветима боксьори на Европейското първенство за ученици, съобщиха от БФ Бокс Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 12 до 21 август в Ерзурум, Турция.

Родните таланти вече стартираха подготовка в София, като ще бъдат на лагер до началото на следващата седмица, след което ще отпътуват за южната ни съседка. Треньорите Роман Цветков и Петър Илиев са включили в състава Антонио Дамянов, Владимир Давидов, Джан Ахмедов, Лоренцо Зоранов, Йоан Христов, Никола Клявков, Стилян Георгиев, Роберта Хаджийска и Камелия Желязкова.

Заедно с тях лагер провеждат и от националния ни тим за юноши, водени от Борислав Георгиев. Те се готвят за участие в силния турнир за Купата на нациите във Върбас, Сърбия. Надпреварата ще се проведе от 11 до 15 август. На подготовка в залата се събраха Ангел Димитров, Георги Караколев, Евелин Колев, Мартин Колев, Манчо Методиев, Викторио Илиев, Константин Костов, Асен Асенов, Сами Халил, Георги Запринов и Ивайло Петров, както и боксьорката при девойките Татяна Любенова. С тях тренира и бронзовата медалистка от последното Световно първенство в Истанбул – Севда Асенова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments