Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ е освободен заради сигнали за нарушения

0
64
Изпълнителният директор на
Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов. Снимка: Facebook

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ е освободен от длъжност заради редица сигнали за нарушения. Решението е било взето на заседание на Съвет на директорите на „Държавна консолидационна компания“ /ДКК/ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В ДКК е постъпила информация, че веднага след избирането му на поста, Николай Маринов е закупил моторни превозни средства. Избраната фирма не е била оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за превозните средства е силно завишена.

Също така, малко след встъпването му в длъжност, „Ел Би Булгарикум“ започва да закупува суровина от фирма, която е новорегистрирана /през месец декември 2022 г./. Има индикации, че цената, на която доставят млякото, е силно повишена.

Дългогодишни работници от производствената база във Видин са подали сигнал в ДКК, че качеството на суровината е значително занижено. Отделно, най-вероятно за да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, „Ел Би Булгарикум“ се презапасява с готова продукция, която трудно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на годност.

От изпълнителният директор на ДКК е била назначена проверка по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отлагане във времето и непредоставяне на документи. По този повод на Съвет на директорите на ДКК е било решено да бъде освободен изпълнителният директор и председателят на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ и е разпоредено стартирането на проверка.

От „Държавната консолидационна компания“ твърдят, че при избора на изпълнителния директор са спазени всички публични процедури, но при сигнали за подобни нередности ще се вземат категорични мерки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments