Измамени: Купувачи плащат за мебели, но не ги получават!

0
224
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Потребители са платили между 300 и 2000 лева за мебели, но така и не получили покупките си. Те са избрали стоката от страница в социалната мрежа фейсбук, информира „бТВ“.

Онлайн страницата е за продажба на луксозни стоки. Носи името „Бутик Мобиля“. Обещава на клиентите отлично качество на ниски цени.

Един от потърпевшите твърди, че е платил 2000 лева за холна гарнитура. Това се е случило на 20-ти декември. Трябвало да пристигне в рамките на 15 дни. Все още обаче не я е получил.

Оплакващите се не искат да показват лицата си, защото продавачите разполагат с адреса им, което ги притеснява. Освен банкова сметка вторите посочват и титуляр едноличен търговец „Авицена“.

Не разполагат с магазин и избора на мебели е единствено по снимки. По справка в търговския регистър фирмата е „Едноличен търговец Авиецена – Николай Петров“.

Адресът им се намира в село Божурец. Никой в населеното място обаче не е знаел да има регистрация на едноличен търговец. Местните обаче познават Петров – до преди години живял там.

Предметите на дейност на фирмата са от предоставяне на козметични, масажни и фризьорски услуги, по сделки с ресторантьорство и недвижими имоти. Регистрацията е направена миналата година.

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) са подадени редица жалби. След репортажа страницата е свалена от онлайн пространството.

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев обяснява, че част от публикуваните снимки били на заден фон с наименованието на истинската фирма производител, която е турска. Имало и коментари на потребители с минимален брой приятели, което също по негово мнение е съмнително.

Смята, че има достатъчно налична информация, за да се стигне до измамниците.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments