Изложение на земеделски продукти от страната и Европа в центъра на Бургас

0
191
Международно изложение в Бургас
Международно изложение в Бургас. Снимка: Искра.бг

Международно изложение на земеделски продукти от местни инициативни групи от България и други страни членки на Европейския съюз беше открито в центъра на Бургас днес, съобщи журналист на Искра.бг. То е разположено на площад „Св. св. Кирил и Методий“ и е организира от Министерство на земеделието със съдействието на Община Бургас. Приблизително 100 участници са изложили биопродуктите си.

Поводът за изложението е, че през 2021 г. се навършиха 30 години от прилагането на подхода ЛИДЕР. Неговата цел е да са създават връзки между различни дейности за развитие на икономиката в селските райони. Чрез подхода се насърчава придобиването на умения за разработване на стратегии за развитие. Инициативата започва през 1991 г. а България и Румъния се присъединяват от програмния период 2007-2013 г.

„Екипът на Министерство на земеделието ще окаже своята подкрепа, за да могат местните инициативни групи да продължат работата си, да се развиват и с помощта и на финансирането от стратегиите, за да могат да разширяват своя бизнес. По този начин искаме да запазим икономическата активност в малките местни общности като не допуснем тяхното обезлюдяване“, заяви аграрният министър по повод инициативата.

Изложението ще продължи до утре.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments