Изграждане на съоръжение за хора с увреждания

0
140
Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ

До ОЗБГ бе подаден сигнал, че в град Бургас на ул. “Климент Охридски” има жилищен вход с няколко стъпала пред него. Проблемът е, че тези стъпала не могат да бъдат самостоятелно преодолени от хора, които бутат инвалидна количка или майки с детски колички. За да се качат или слязат по стълбите е нужна помощта на поне още един човек.

Една от живущите, чиято майка е в инвалидна количка, няма кой да й помага и за да изведе веднъж седмично майка си на разходка, трябва предварително да пусне обява, да заплати на някой да й помогне, да стои пред входа с надеждата да срещне минувач, с когото да свалят или качат количката, да търси помощ от съседи или близки търговски обекти и т.н.

Тоест, за да изведе възрастната си майка, трябва да се въоръжи с огромно търпение и да се надява на късмета. При майките с детски колички е малко по-лесно, защото самите колички с децата са леки и дори някои майки сами се справят с препятствията.

Молбата на хората беше да се сложат две релси и малък парапет, за да могат сами да преодоляват стъпалата. ОЗБГ изпрати заявление до кмета на Бургас Димитър Николов, а той от своя страна ангажира управителя на ОП “Общински имоти” – Тина Писарова и зам.-управителя Станимир Марински.

За общината това е незначителна помощ, но за хората е огромно облекчение. Релсите бяха поставени за броени дни, а хората са щастливи и благодарни за бързата намеса на Община Бургас. ОЗБГ и нуждаещите се изказват своите искрени благодарности към всички, с чиято помощ тези наши съграждани ще живеят по-добре.

Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ

Заедно за Бургас!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments