Изградиха временен железопътен прелез на жп линията София-Горна Оряховица-Варна

0
191
Релси на влак
Релси на влак. Снимка: Pixabay

Временен железопътен прелез е изграден от Главна железопътна линия №2 София-Горна Оряховица-Варна в междугарието Мездра юг-Мездра, съобщиха от Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Той е въведен в експлоатация във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за обект „Модернизация на участък от път I-1 /E-79/ Мездра-Ботевград, ЛОТ 2 от км 161+367 до км 174+800″.

Достъпът до временния жп прелез е осъществен чрез изграден временен автомобилен път, който се отклонява на север от съществуващия общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра-Крета, а на юг е свързан със строителната площадка за обслужване на обекта.

Временният жп прелез ще обслужва единствено пътни превозни средства и строителна техника, които обслужват изграждането на новото, второ трасе на моста на река Искър от участъка Мездра-Ботевград на скоростния път Видин-Ботевград. Той ще се ползва ежедневно в светлата част от деня от 7:00 до 19:00 часа до завършване на строителните дейности на виадукта. От БДЖ предупреждават:

„Абсолютно е забранено пресичането на железопътния прелез от пътни превозни средства /ППС/, преминаващи по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра-Крета!
С цел недопускане на произшествия, в зоната на временния жп прелез са поставени пътни знаци за ограничаване движението на ППС до 40 км/ч, както и указателни табели за наличието на изход от строителен обект. Скоростта на движение на влаковете през жп прелеза също е ограничена до 40 км/ч. В района е монтирано видеонаблюдение и е осигурено осветление. Водачите на превозни средства и пешеходците, които се движат по общински път VRC 2081 /I-1/ Мездра-Крета, да преминават зоната на жп прелеза с повишено внимание!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments