Издирват седем българи след пожара на ферибот в Йонийско море

0
86
Министерство на външните работи
Снимка: Министерство на външните работи

Седем българи са в неизвестност след пожара на ферибот в Йонийско море. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова на брифинг с последни подробности по случая. Издирват се общо 12 души, има съмнения за още двама, но тяхната самоличност не е изяснена към момента.

Припомняме, че плавателният съд е пътувал от Гърция за Италия с 288 души на борда, когато е бил обхванат от пламъци. Пътници разказват, че в 04:30 часа сутринта те са били изплашени от сигнал за опасност. По предварителна информация огънят е тръгнал от гаражно отделение, където са били паркирани автомобили и камиони. Някои от шофьорите са нощували в тях.

Три влекача и още толкова патрулни лодки са се отзовали на място, за да евакуират пътниците от кораба „Еуофри Олимпия”, който потеглил от гръцкия град Игуменица. Сред спасените българи са и деца, двама души са настанени в болница, единият е интубиран заради ниска сатурация. Очаква се днес те да бъдат транспортирани до Игуменица, откъдето да продължат пътуването си до Италия или да се върнат в България.

Междувременно стана ясно, че българска транспортна фирма загуби стоки за близо 20 милиона лева при пожара. 32 тира на пловдивската компания са били напълно унищожени.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments