Издирваният мъж, разбил бургаски автобус, е жертва на измама?

0
1102
Издирвано лице
Издирвано лице. Снимка: ОДМВР-Бургас

Жертва на измама ли е мъжът, който през януари потроши автобус на градския транспорт в Бургас и беше издирван от служителите на реда? В момент на афект ли е действал? Дрогиран ли е бил? Заловен ли е вече и по каква версия работят властите?

Припомняме ви, че на 19 януари около 18:50 часа млад мъж, слизайки от автобус на спирка „Гробищен парк“, разположена на бургаската улица „Транспортна“, счупи прозореца на предната врата на превозното средство, собственост на Общината. Полицията разпространи кадри с извършеното деяние и го обяви за издирване. По случая беше образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на имущество по хулигански подбуди.

Източник на Искра.бг твърди обаче, че мъжът е станал жертва на измама. Преди инцидента с автобуса, той е бил в казино, където спечелил сумата от 2-3 хиляди лева. Парите са му били преведени по банкова сметка чрез мобилно приложение. По същото време в игралната зала са се намирали мъж и жена, които решили да проследят и примамят спечелилия. Целта им била да си присвоят печалбата.

Тримата са отишли в бургаски хотел, където употребявали алкохол и наркотици. Мъжът и жената обрали младежа, като му взели телефона и прехвърлили спечелените парите по тяхна сметка. След като разбрал, че е бил обран, потърпевшият тръгнал да ги търси. Мъжът не ги е открил и отишъл на автобусна спирка по линия №15.

От Искра.бг потърсихме ОДМВР-Бургас за коментар по случая:

Установена е самоличността на младежа и му е била пратена призовка, на адрес в кв. „Сарафово“. Той се е явил с адвокат Захари Кирилов в 5 РУ-Бургас, при което е бил задържан за срок до 24 часа, с цел установяване на обективната истина. Съдът е потвърдил задържането. Мъжът е направил самопризнания по случая, но с много противоречиви обяснения – как се е стигнало до счупването на стъклото. Бил е разпознат от служителя на автобуса. Образуваното досъдебно производство е за покриване на нанесените материални щети. От полицията са извършили проверка по детайли на случая, като същата към момента е докладвана по компетентност към Районна прокуратура-Бургас.“

От Искра.бг се свързахме с адвоката на обвиняемия Захари Кирилов:

Малко повече алкохол, малко повече дрога. Има една предистория, която е в процес на изясняване. Реално все още не е изяснена. Човек, когато е дрогиран, не може да ръководи действията си и не може да даде някакво логично обяснение, въпреки че и това не е изяснено защо е счупена тази врата. По негово твърдение, вратата го е затиснала и той тогава я е счупил, но дали това е така мога да отговоря, след като видя записите. Всички други действия и неща са в процес на изясняване.

Предстои решение на Районна прокуратура-Бургас за извършеното деяние – повреждане на общинското имущество

Очакваме вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments