Издигат паметник на Гунди в близост до къщата му в квартал „Редута“?

0
102
Георги Аспарухов-Гунди
Георги Аспарухов-Гунди. Снимка: БФС

Паметник на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди може да бъде издигнат в столичния квартал „Редута“. Днес зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов се срещна в с представители на Инициативния комитет за издигане на паметника, с които обсъди подробностите по идеята.

Хиляди хора вече са дарили средства за монумента на Гунди, който загина много млад при трагичен инцидент. Тази година той щеше да навърши 80 години.

На срещата присъстваха председателят на Националния фен клуб на ФК „Левски“ Степан Хиндлиян, председателят на „Левски София-Запад“ Милен Панайотов, който се грижи за събирането на средства за благотворителни инициативи, кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, Николай Петков, който е архитект на представения проект със скулптор Любомир Григоров.

Предложението ще бъде обсъдено според процедурата на заседание на Специализирания експертен съвет за изобразителни изкуства в Министерството на културата, който включва утвърдени имена на художници и архитекти, представители на творчески съюзи, експерти от компетентните дирекции в министерството.

Днес изяснени необходимите стъпки за съгласуване на проекта за паметник с прилежащия към него ландшафт в район „Слатина“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments