Изборни безобразия в Драганово

2
676
Село Драганово. Снимка: Гугъл мапс
Село Драганово. Снимка: Гугъл мапс

Село Драганово се намира на територията на община Бургас. Малко и приятно местенце, заобиколено от прекрасна природа. Не, селцето не е изолирано и външните хора не ги гледат странно. Имат си и джамия, от която се носят звуци, галещи ухото.

На 27 октомври се проведоха местни избори и за пореден път за кмет на селото беше избран представител на етническата партия ДПС, която според някои е турска. Лично аз не съм съгласен, че ДПС е турска партия. Това е изключително приятна българска партия, която милее за българския народ, както аз милея за състоянието на улица „Хуг“ в африканския град Клаарструум.

В селото преобладават турскоговорящи и възниква въпросът: това бастион на ДПС ли е? Който реши да даде отговор на въпроса, да го направи на български език, защото това е официалният език в Република България, макар и не всички да приемат този факт.

По време на изборите, освен застъпникът, аз бях като представител на партия, за да наблюдавам броенето на бюлетините и да сведа до минимум разни нарушения, ако има такива. Да, нарушения имаше и съм входирал сигнал до Районна прокуратура – Бургас.

Видеата са интересни, защото показват няколко важни нарушения.

На тях се вижда намеса в работата на секционната комисия. Намесата е от страна на Айтен Мюмюн, която е секретар в кметство Драганово. Тя не е член на комисията, не е регистрирана като застъпник или представител на партия, няма отличителен знак и дори няма право да е в изборното помещение. И вместо да стои извън него, тя активно участва в дейността на комисията.

Вдясно Айтен Мюмюн. Снимка: Фейсбук
Вдясно Айтен Мюмюн. Снимка: Фейсбук

По закон имам право на пряка видимост към всяка една бюлетина, тоест трябва да мога да виждам какво е отбелязано на всяка една бюлетина при броенето. Не само, че нямах тази видимост, но и бяха извикани „блюстители на реда“, които ми казаха да стоя настрана от масата и да не преча на преброяването.

Хем има нарушения, хем не взеха под внимание това, което казах и накрая излязох виновен, че се позовавам на закона. По едно време се зачудих къде се намирам – на българска или турска територия.

Друго нарушение е броят на регистрираните застъпници от ДПС, което е показателно за безнаказаното депесарско дерибейство.

Списък на застъпниците
Списък на застъпниците

А дали нашето присъствие в секцията /моето и на застъпника/ е допринесло за провеждане на честни избори и благодарение на това ДПС имат един представител в местния парламент, вместо двама, можем само да гадаем…

2
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
2 Коментатори
KerimeДимитър Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Димитър
Димитър

ще ме извинявате, ама това са си цигани, а не турци. това, че говорят турски и се правят на турци, не ги прави такива. Аз като говоря немски, да не съм германец.