Избиратели на ДБ: Бяхме толкова близо да махнем Борисов завинаги, а вие го направихте по-обичан от всякога!

2
137
Протест
Протест. Снимка: Скрийншот от видео на Стоян Меретов

Увеличава се броят на разочарованите избиратели на „Демократична България“, която от година насам е в коалиция с „Продължаваме промяната“. Партията доби популярност у нас предимно с т.нар акция с гумена лодка до сараите на Ахмед Доган край Бургас. В нея тогава главни действащи лица бяха председателят на „Да, България“ Христо Иванов, депутатът Ивайло Мирчев и доскорошният кандидат за кмет на Бургас Димитър Найденов.

Близо четири години по-късно снимка от въпросната акция и стои като корица в официалния Facebook профил на последния, но коментарите под нея вече не са толкова оптимистични, както през лятото на 2020 година. Част от хората съобщават, че са разочаровани от действията на „Демократична България“, която е влязла в коалиция с ГЕРБ в т.нар. „сглобка“ и по този начин е предала своите избиратели, управлявала държавата през последните месеци. 

По публикацията Стоян Меретов изразява своето разочарование, спомняйки си последвалите протести пред сараите на Ахмед Доган и събитията след тях. Публикуваме коментара му под публикация на Димитър Найденов без редакторска намеса:

„След тази снимка ядох бичове от полицай, помогнах на Христо да стана от прахта и му обещах да го подкрепям докато не стане и той като Доган…. Сега осъзнавам, че съм бил ба*ти шматката…..бяхме толкова близо да махнем Боко завинаги, вие го направихте по-обичан от всякога. Димитър Найденов, дължите ми два вота!

П.П. Видеото е пред сарая, пробихме само 3-ма… певците не знаеха добре български, но химна го знаеха“.

 Скрийншот
Снимка: Скрийншот от Facebook на Димитър Найденов

Коментарът е харесан от много хора, които явно споделят същите виждания. Той също така не е останал без отговор от Димитър Найденов, който по принцип е известен с това, че държи на пряката комуникация с хората и дори е от малкото, които сами водят на място предизборната си кампанията, срещайки се с възможно най-много граждани в центъра на Бургас. 

Той е написал следното:

„Разбирам разочарованието Ви. Аз също бях на протестите, а и преди това. Помните ли, че след протестите ентусиазираните протестиращи забравиха за нас с Христо Иванов и избраха…. Слави Трифонов. Да, НЕГО (два пъти), а нас ни наредиха на 5-то място? После като разбраха, че Слави ги е излъгал нагло, се сетиха отново за нас и избраха….. Радев и ПП. А ние пак 5-ти. Все “по волята на избирателите”.

Същите, които сега нас с Христо точно обвиняват. Помните ли, че на нас така и не ни беше даден шанс. Опитахме се да променим нещата отвътре с 63-мата депутати на ПП и ДБ общо, при необходими за победа 121. Е, не успяхме, но започнахме няколко важни реформи и не се продадохме. Защото дойде време за довършване на реформите и отказахме да се продадем за власт и постове, затова Пеевски взриви управлението и ни прати на избори.

Да, знам, че е лошо, но при липса на достатъчно будни хора, какъвто очевидно Вие сте, не успяхме да получим самостоятелно мнозинство за реформи.

Сега отново ще съм на площада и ще търся разбирането на хората. Защото иначе оставяме държавата на Пеевски и Борисов (точно в тази поредност)“

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Дидо
Дидо
1 месец по-рано

ДБ сами се закопаха…

Ивайла
Ивайла
1 месец по-рано

То цяла България ги видя колко са некадърни и как нямат никакъв управленски капацитет. Тия хора нямат място в парламента. Да не говорим и колко пъти бяха вече във властта и винаги се проваляха с гръм и трясък. Ясно им е, че при едни следващи избори и вече ще са до тук. Опитват се като за последно да се задържат във властта.