Иво Сиромахов: Ако „Има такъв народ“ се откаже от мажоритарната система, това ще е катастрофа

0
264
Иво Сиромахов. Снимка: Личен архив
Иво Сиромахов. Снимка: Личен архив

Сценаристът в „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов коментира, че ако „Има такъв народ“ се откаже от мажоритарната система, това ще бъде катастрофа. Пред „БНР“ той напомни, че политическата сила е обявила, че й трябва време, за да бъде направена тази голяма промяна. И според него това не означава, че те се отказват от заявката си.

Сиромахов каза още, че партиите на корупцията, които за него са ГЕРБ, БСП и ДПС, имат мнозинство в 45-то Народно събрание. И те настояват да се запази олигархичният модел на управление. При него икономиката е напълно зависима от държавата, а съдебната власт е подчинена на управляващата партия. Сиромахов беше категоричен, че при този модел няма разделение на властите. Всички те се управляват от едно и също място.

Сиромахов каза още, че самият той не е член на „Има такъв народ“, защото се чувства силен в медиите. Опитвал се даде глас на свободните хора. За него е унизително в 21-ви век България да се намира на 112-о място по свобода на медиите. Сиромахов беше категоричен, че е много важно четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три.

По думите му с изборите на 4 април е била направена една крачка към промяна, но има още много път да се извърви. Сиромахов коментира и факта, че ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, само и само да има такова. Това според него означава, че те защитават някакви други интереси. А подобни позиции, без никакви условия за подкрепа за съставяне на кабинет, не е имало никога досега.

Според Сиромахов трите партии на протеста – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ имат повече неща, които ги обединяват, отколкото, които ги разединяват и затова било важно да работят заедно. Големият въпрос за сценариста не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни на България. Той каза още, че е много вероятно тази година да има нови избори.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments