Иво Мирчев: Имаме готовност за избори

0
87
Гласуване
Снимка: Pixabay

„Демократична България“ има готовност за нови избори. Това обяви пред „NOVA“ депутатът Иво Мирчев. Но според него в рамките на това Народно събрание все още има шансове да бъде излъчено стабилно правителство.

Мирчев подчерта, че от неговата политическа сила са дали много ясен знак на „Има такъв народ“, че са готови да подкрепят тяхно правителство, но не са били поканени на разговори. Депутатът каза, че те си имат своите аргументи и той ги разбира. За него стабилно правителство с 92-ма депутати от партиите на протеста не може да бъде направено.

При едни евентуални предсрочни избори от „Демократична България“ ще се борят да получат още по-голяма подкрепа и повече места в следващия парламент. Мирчев твърди, че това, което са обещали, са доказали, че ще го направят. Всички законопроекти са били входирани и чакат да бъдат обсъдени в комисиите и в пленарната зала.

Мирчев коментира и обвинението на Бойко Борисов, който нарече Слави Трифонов „политически страхливец“. Това е поредната обида, която отправи Борисов към свой политически опонент, което не отива на един премиер, пък било то и в оставка.
За Мирчев Слави Трифонов не е „политически страхливец“. Той каза, че именно Борисов го е страх да отиде в Народното събрание, а депутатите имат много въпроси към него.

Той обясни и предложението на „Демократична България“ да бъде закрита Антикорупционната комисия, като каза, че разследванията срещу тези хора просто ще се водят по нормалния ред. Това не означавало, че исковете срещу 1600 лица и 700 производства ще паднат.

Мирчев разясни и искането на „Демократична България“ за промени в Изборния кодекс, като каза, че повечето злоупотреби на изборите се правят след края на гласуването. Тогава се дописвали протоколи, махали се бюлетини. Затова от коалицията искат да има видеоизлъчване и видеозаснемане на броенето.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments