Иво Христов: Радев се превърна в глас на истината, заглушавана у нас от години

0
88
Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев. Снимка: Facebook

Бившият началник на кабинета на президента и настоящ евродепутат Иво Христов обяви, че президентът Румен Радев е ярък пример за последователност в политиката. Той припомни пред Агенция „Фокус“, че по време на кампанията през 2016 година неговите цели са били суверенитет, солидарност, справедливост и законност. Христов твърди, че държавният глава не е отстъпил от тях по време на своето управление.

Това по думите на евродепутата е видно от наложените вета на редица спорни закони, внесени от управляващите от ГЕРБ. Освен това Христов е на мнение, че Радев е повел и битка срещу мафиотизираната държава.

Най-убедителният атестат за неговата принципност бил фактът, че през лятото на 2020 година той е застанал редом с протестиращите български граждани и е поискал оставката на правителството, а не се е скрил зад президентската институция.

Според евродепутата 2020 година е била кризисна за целия свят. А у нас е била белязана и от гражданско недоволство. Христов е на мнение, че причината за него е неадекватното управление на COVID кризата и икономическа и обществена депресия.

Христов каза още, че президентът е бил методичен критик на всички злоупотреби. Той е бил според него гласът на истината в общество, което е подвластно на пропагандата, която се разпространява от години. Тази истината по думите на евродепутата е започнала да се чува от хората. Чула се е дори и в Европейския парламент, който прие резолюция за върховенството на закона в България.

Христов определи заявката на Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като стратегически ход.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments