Иво Христов: Двусмислието на БСП спрямо Радев е в техен ущърб и отблъсква избирателите

0
121
Иво Христов
Иво Христов. Снимка: Facebook

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев и настоящ евродепутат Иво Христов обяви, че от страна на държавния глава няма напрежение спрямо БСП. Причината е, че в идейно отношение те са на едни и същи позиции по почти всички теми. Затова позициите на ръководството на БСП по отношение на неговата кандидатура за втори мандат в момента огорчава избирателите.

След обявяването й президентът получи масова подкрепа от социалисти в социалните мрежи. В същото време от БСП официално само го поздравиха. Христов беше категоричен пред „БНР“, че с декларации от типа „ние не воюваме с държавния глава“ няма как да събудиш ентусиазъм сред избирателите.

Според евродепутата се създава усещане, че социалистите искат хем да капитализират авторитета на президента, хем не желаят да се ангажират с подкрепа за него. Христов е на мнение, че това е така, защото искат да преговарят с партии от статуквото. А за тях Радев е проблем.

Христов подчерта, че ако БСП не излезе от двусмислието, ще разочарова своите избиратели и ще отблъсне тези, които гледат на нея като на основна опозиционна сила. Още повече, че обществото очаква ясен курс към демонтиране на настоящото управление.

Според Христов президентът е постъпил достойно, като е заявил още сега своята кандидатура. Така той е улеснил информирания избор на гражданите. Евродепутатът е на мнение, че именно Радев в момента е естественият лидер на демократичната алтернатива на сегашния режим. Той изрази опасения, че партийният егоизъм ще надделее на парламентарните избори и вместо да се търси единение, каквото предлага държавният глава, партиите ще постигнат половинчати резултати.

Христов определи ГЕРБ като партия-държава, която монополизира властта. А БСП е обременена от дългата и трудна история на прехода, защото гледат на нея като наследник на БКП.

Според евродепутата със своята внезапна загриженост за Алексей Навални Бойко Борисов се опитва да измести темите от проблемите в България и да ги прехвърли в Русия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments