Ивайло Мирчев: В България има хора, които все още вярват, че Брежнев е на власт в СССР

0
34
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Пресцентър "Демократична България"

„Вероломно нападаш Украйна, под предлог, че я освобождаваш от някакви нацита. Нацита няма, избиваш над 40000 цивилни, поне 100 000 войници, претърпяваш тотален крах, ставаш за смях и от „вторая армия в мире“ се превръщаш във „вторая армия в Украине“.

Това пише в свой коментар по повод войната в Украйна в социалната мрежа Facebook депутатът от „Демократична България“ /ДБ/ Ивайло Мирчев. Той напомня, че от 2010 година насам Русия плаши, че има нови и нечувани оръжия като лазерни, хиперзвукови, невидими ракети и непобедими танкове. И допълва:

„Накрая лазерите ги няма, хиперзвуковите ракети се оказват хартиени, танковете са 5 и вече са унищожени от украинците, невидимите самолети са два прототипа СУ-57 и не са невидими (другите катастрофираха преди години), а на бойното поле използваш танкове, произведени малко след Втората световна…“

„На целия този фон в България има хора, които вярват, че все още Брежнев е на власт в СССР. Има и специални служби, които обясняват, че „войната ще трае 3 (три) дни“, „до събота (26.02.2022 г.) Киев ще падне“, „На терен има само една армия – руската“, „Украйна няма армия“, политици, който считат Крим за руски…“, пише още Ивайло Мирчев. 

Депутатът от ДБ напомня, че имаше хора, които твърдяха, че не трябва България да изпраща оръжия в Украйна, защото било най-важно войната да свърши бързо.

„Но с оглед последните „успехи“ на армията на Путин, ако са искрени в желанието си тя да свърши по-бързо е важно бързо да изпратим оръжия на украинците, за да си довършат започнатото. С размотаването, прехвърлянето на отговорност между експерти и институции е възможно преди да тръгне военната помощ за Украйна, те да са изгонили нашественика от страната си. И, да – ще изглеждаме нелепо и в НАТО, и в ЕС“, категоричен е още Мирчев. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments