Ивайло Мирчев: „Лукойл“ работи за интересите на Русия, а не на България

0
22
"Лукойл". Снимка: Архив

„Лукойл“ ЕООД работи за интересите на Русия, а не на България. Това написа в социалните мрежи Ивайло Мирчев от “Демократична България” /ДБ/.

„Един от големите ни проблеми е „Лукойл“. Рафинерията работи за интересите на руския си собственик, но не и на България. ДБ има последователна позиция за „Лукойл“ – поискахме държавата да поеме оперативен контрол над рафинерията, за да не изтичат над 200 млн. лева месечно в руски джобове, а да намалят цената по бензиноколонките“, посочи Мирчев.

Документ
Документ. Снимка: Ивайло Мирчев, Фейсбук

Той попита:

„Измина седмица от приключване на ревизията на НАП в „Лукойл“. Информация за нея липсва. Затова си позволих да задам няколко въпроса на финансовия министър:

– Приключила ли е вече ревизията, или срокът отново е удължен?
– Ако срокът е удължен, кога е новият срок за приключване?
– В случай, че ревизията е приключила, има ли издаден ревизионен доклад, или дори ревизионен акт?
– Ако да, връчен ли е такъв на Лукойл и предприело ли е дружеството стъпки по обжалването му? Какви?
– Ако има издаден такъв акт от НАП, то моля максимално подробно и изчерпателно /в рамките на разрешеното от ДОПК/ да посочите какви са изводите и констатациите от ревизията? Особено внимание моля да отделите на числените показатели – например, определени са допълнителни задължения в рамките на Х, Y, Z. Държа да подчертая, че поне информацията за дължими на бюджета данъци и техния размер не е и няма как да бъде данъчна тайна и следва да бъде предоставена на обществото.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments