Ивайло Димитров се върна с бронз на татамито

0
20
Ивайло Димитров
Ивайло Димитров. Снимка: Българска федерация по джудо

Ивайло Димитров се завърна с бронз на татамито, което спечели на турнира от Европейската купа в Дубровник, съобщиха от Българската федерация по джудо.

В спор за отличието в категория над 100 кг състезателят на столичния „Локомотив“ се наложи с ипон над италианеца Лоренцо Турини. Преди това Димитров постигна победа срещу словака Мариус Физел след три наказания /шидо/ на съперника и загуба на полуфиналите от Ким Келич /Словения/ също след 3 наказания.

Титлата спечели хърватинът Марсел Скалеч, когото българинът победи за бронза на европейската купа за младежи в Сараево през 2019 година. За Димитров това беше първо голямо състезание след близо 10-месечна пауза, в която лекува травма. Треньорът Ганчо Дойков коментира:

Най-трудната му среща беше първата. Словакът е доста опитен състезател с много успехи зад гърба си, но Ивайло успя да го победи с рутина, изпълни много точно и всички указания, които му бяха дадени. А на полуфинала всеобщото мнение, е че нашият състезател беше ощетен от съдиите и спрян от финала след три наказания. Хубавото е, че в срещата за бронза успя да се концентрира, хубаво тръгна, направи страхотно хвърляне и си спечели категорично с ипон.“

В най-голямата категория до 81 кг, където стартираха 37 джудисти, Александър Желев достигна до репешажите. Състезателят на ЦСКА стартира с успех срещу Оливер Макарович /Хърватия/ с вадзари, преодоля с ипон и Денис Турак /Словакия/, а на четвърфиналите малко не му стигна срещу сърбина Жован Нисканович – вадзари. Но продължи на репешажите, където бе спрян от Ловре Барисич /Хърватия/ с ипон. В същата категория Добромир Калистерски постигна две победи и загуба.

Останалите ни представители на турнира не успяха да стигнат до битка за медалите. На турнира сили мериха 226 джудисти от 26 държави.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments