Иванов: Не отказваме разговор с БСП за третия мандат, но препоръчваме да е в двустранен формат

0
31
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: "Демократична България"

„Не отказваме разговор с БСП за третия мандат. Но ако търсят нашата подкрепа, бихме им препоръчали да се проведат срещи в двустранен формат. На този етап не виждаме условие да се включим в лидерска среща.“

Това уточни председателят на ПГ на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Според него предстоят предсрочни избори и лидерската среща няма шанс да произведе работещ кабинет.

„Просто разговори, за да покажем, че си говорим преди да отидем на избори, защото реалността е това, не виждам какво ще донесе. Ние сме предлагали такова нещо, но когато беше времето и имаше шанс да се произведе работеща формула. Не отказваме разговори. Ако някой търси нашата подкрепа, ние сме готови и публично, и при закрити врата да проведем двустранни разговори.“, каза Иванов.

Той припомни още политическите приоритети на ДБ – икономика на растежа с овладяна инфлация, влизане в еврозоната догодина, сигурност, заедно с евроатлантическите съюзници и съдебната реформа, осигуряваща отговорна прокуратура. Като подчерта, че по повечето от тези приоритети ДБ има значими различия с БСП.

Председателят на „Да, България“ коментира и темата за потенциално обединени с „Продължаваме промяната“ /ПП/, като каза, че решение предстои да се вземе от националните органи на партиите в коалицията. Според депутата е важно да се търси взаимодействие, но приоритет ще бъде запазването на идентичността и идеологиите на партиите.

„Ще водим разговори, но е важно да запазим идентичността и идеологиите си. Особено нашата, защото имаме сериозната роля да представляваме демократичната общност през няколко генерации, трябва да запазим физиономията си.“, заяви Иванов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments