Иванов към Пеевски: Самовзривява се с пошлости, ДПС искат да са скрит партньор на ГЕРБ

1
72
Христо Иванов. Снимка: Фейсбук профил
Христо Иванов. Снимка: Фейсбук профил

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отговори на „хвърления камък“ по-рано от лидера на ДПС Делян Пеевски.

„Изведнъж г-н Пеевски се самовзривява с поредния фойерверк от безвкусни пошлости. И ако на някой не му е ясно за какво става дума и какъв е проблемът, мисля, че той го направи съвършено ясно. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в разпределението и не искат да има ясни правила и регламенти с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за това как ще се разпредели цялата тази власт“, това заяви Иванов.

„Ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи тук, в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам. главен прокурор Сава Петров. Лично седя зад думите си – Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат Прокуратурата“, заяви Пеевски и допълни:

„Имаше добри разговори за Конституцията как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго мнозинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва в момента.“

Христо Иванов коментира и напрежението в сглобката, особено след меморандума, като заяви, че от тяхната формация продължават, въпреки всичко, да вярват, че пътят е към преговори и взимане на решения, а не избори и предизборна кампания.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Балабанов изтъкна специфични обвинения, свързани с меморандум, асоцииран с Кирил Петков, където според него се предлага власт на политически […]