Иван Тренев: Цветовете на знамето ни доказват, че българите сме Божи народ

1
298
Иван Тренев
Иван Тренев. Снимка: Facebook, личен архив

Какво символизират цветовете на българското знаме? На този въпрос отговаря историкът, публицист и журналист Иван Тренев в своя публикация във Facebook.

Според него символиката на цветовете доказва и че българите са Божи народ. Вижте какво още казва той по темата:

„Цветното съчетание „бяло, зелено и червено“ е характерно за ритуалното облекло на Орфичните общности, формирали се в България! Бялото е символ на вярата, зеленият – на надеждата, червеният на милосърдието!

Тази символика е още едно доказателство, че българите са Божи народ! Неслучайно всички граждани на други народности в Европа са пращали молби да получат българско поданство през средновековието и преди това, защото българските закони и управление са били най-верни, демократични и прави, а всеки гражданин от каквато и да е народност- ако е почтен и признава българските закони, и изповядва българските ценности – ще бъде приет в земите ни като свободен гражданин.

Провинилите се, обаче… строго биват наказани! Затова названието „Варварин“ не е обидна дума за българите, защото едно от значенията е „друговерец“, а не разбойници, което умишлено ни се „сипе“ в ушите! 

Да живее България!“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
boris
boris
1 месец по-рано

ТАНГРА Е ВЕЛИК