Иван Гойчев е новият зам.-кмет по дигитализация на Столичната община

0
37
Иван Гойчев
Иван Гойчев. Снимка: СО

Иван Гойчев е назначен за зам.-кмет по дигитализация в Столичната община. Дигитализацията на София ще допринесе за изпълнението на няколко от ключовите управленски приоритети – прозрачност на администрацията, улеснено ползване за екипите и гражданите, съобщиха от местната управа. 

В новата си роля на заместник-кмет по дигитализацията, Иван Гойчев вярва, че може да помогне с управленския си и оперативен опит и заедно с колегите си от Столичната община да продължат развитието на града в полза на гражданите с все по-ефективни системи и автоматизирани услуги.

Иван Гойчев има над 20 години опит в развитието на софтуерни решения за финансовата, самолетната, строителната и облачните индустрии, които успешно се развиват като установени международни компании.

Бил е и мениджър в Амазон AWS, където води екипи на три континента. Бил е главен технологичен директор на КоБилдър, норвежка компания с изцяло български софтуерен екип, за развиването на глобална платформа за обмен на структурирани данни в строителните проекти с цел по-зелена строителна индустрия.

В свободното си време разработва на доброволни начала Подкрепи.бг – прозрачна open-source дарителска платформа, която всички доброволци заедно могат да подобряват и развиват.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments