Иван Гешев: Прокуратурата трябва да отговори на очакванията на гражданите

0
2575
Иван Гешев
Снимка: Скрийншот от репортаж на Bulgaria On Air

Прокуратурата трябва да е по-активна и да отговори на очакванията на гражданите за повече справедливост. Това обяви Иван Гешев след срещата си с президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. Разговорът се проведе преди държавният глава да обяви решението си да подпише указа за назначаването му за главен прокурор – задължение, вменено от Конституцията.

„Съзнавам, че обществото очаква това и ще направя всичко възможно да оправдая обществените очаквания.“, коментира Гешев, цитиран от „Dnes.bg“.

От думите му стана ясно, че президентът го е запознал с намеренията си да инициира дебат за промени в основния закон на страната в частта за съдебната система. Според Гешев прокуратурата трябва да остане в съдебната система.

По повод призива на държавния глава да бъдат оповестени всички виновни за фалита на Корпоративна търговска банка Гешев обяви, че не е работил селективно по делото – нито той, нито екипът от прокурори и следователи.

Гешев подчерта и, че главният прокурор не е недосегаем и не може да разреши всички проблеми в държавата.

„Главният прокурор не е пощенска кутия, за да приема сигнали от политици.“, каза още той.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от