Иван Демерджиев: Защо премиерът Денков не може да поиска и получи оставка от собствените си министри?

0
33
Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев. Снимка: Искра.бг

„Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва да си тръгне сам, а не да чака някой да му иска оставката“

Това заяви бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от „БТА“. Той допълни, че е крайно време Калин Стоянов да поеме отговорност за „недопустимото си поведение“ по време на протестите на футболните фенове в София на 16 ноември.

Иван Демреджиев изтъкна като притеснително и това, че премиерът акад. Николай Денков не може да поиска и да получи оставка от собствените си министри. Според него българската общественост е била излъгана, че тези министри са били излъчени от „Продължаваме промяната-Демократична България“, а в същото време голяма част от тях са представители на други участници в сглобката

По думите му на 16 ноември сме станали свидетели на подценяване на ситуацията от страна на МВР, което не е планирало достатъчно добре операцията си, въпреки че е имало достатъчно време за това. 

Демерджиев изрази недоумение от факта, че дори след погромите и много ранени, Калин Стоянов е продължил да твърди на следващата сутрин, че нищо особено не се е случило. След като от „Продължаваме промяната-Демократична България“ са му поискали оставката, той се скрил зад гърба на своите служители, тъй като видял, че положението му е сериозно. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments