Иван Брегов: Обидно за прокуратурата Гешев обикаля и рекламира своята дейност

0
32
Иван Гешев
Иван Гешев. Снимка: Прокуратура на Република България

Иван Гешев има различен тип поведение от Сотир Цацаров. В същото време реформите в прокуратурата се бавят от години. Но докато Цацаров беше умел и умееше да се позиционира политически, то Гешев действа по различен начин. Това мнение изрази пред „БНР“ Иван Брегов от Правната програма на Института за пазарна икономика /ИПИ/.

Според него главният прокурор действа по начин, който е обиден за прокуратурата, защото обикаля и рекламира своята дейност.

Той подчерта също така, че ако има политическа воля, може да се реализира проекта на Министерството на правосъдието. В неговото заключение има ясни насоки за това какви промени трябва да бъдат извършени. Освен това проектът вече е бил оценен от Венецианската комисия. За всичко останало трябва да се води дебат за промени в Конституцията.

А по думите на Брегов именно заради настоящия състав на Висшия съдебен съвет /ВСС/ користта е станала водещо начало в системата в момента. А когато някой притежава целия държавнически ресурс, той може да смаже всяко едно демократично движение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments