Иван Ангелов на влизане в прокуратурата: Фурмите бяха грешка

0
45
Прокуратура, архив
Прокуратура. Снимка: Архив

Бизнесменът Иван Ангелов е на разпит в прокуратурата по сигнал на гражданското сдружение „Боец“. Той пристигна заедно със своя адвокат Менко Менков. Двамата отрекоха да са извикани заради изнесените данни в Комисията по ревизията на Мая Манолова, но декларираха, че били готови да отговарят на въпроси и за тях, ако бъдат попитани.

Ангелов съобщи още, че бил завел дела срещу Станислав Илчовски, защото според него той говорел измислици и правел инсинуации.

Менков пък каза, че Комисията за финансов надзор се е произнесла, че няма нарушения при първоначалното публично предлагане на акциите на фирма „Градус“, предаде „DarikNews“. Тази проверка е била поискаха след твърденията на Илчовски пред Комисията по ревизията. Там той изнесе данни за драстични нарушения.

Освен това от „Градус“ били отправили искания до КФН и НАП и за проверка на извършени според тях пазарни манипулации от страна на самия Илчовски.

Менков каза още, че началото на противоречията между двамата бизнесмени е от месец октомври 2020 година. Тогава е трябвало да има сделка, но тя е била канселирана от Иван Ангелов. Те твърдят, че тогава били отправяни заплахи от Илчовски, като по случая имало подаден сигнал в прокуратурата.

Днес Ангелов отрече едно свое много важно твърдение пред Комисията по ревизията. Там той говори за бартерна сделка с фурми, изпратени в Дубай. Той каза, че това било грешка, те били дарени на Българския червен кръст и се бил объркал. Менков пък каза, че от „Градус“ били направили дарение, като имало и пилешко месо, в Обединените арабски емирства. Защо е било направено това дарение не стана ясно.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments