Ива Митева: Уволнението ми е скандално и показва правна неграмотност

0
45
Ива Митева
Ива Митева. Снимка: Има такъв народ

Ива Митева, която беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание /НС/, е уволнена като директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“ в парламента. Това е станало заради закриване на дирекцията.

Митева разказа, че в кабинета й са отишли служители на „Личен състав“, за да й връчват заповедта за прекратяване на правоотношенията.

„В нея пишеше, че се съкращава длъжността „директор“. Заповедта, с която е извършена структурната промяна, не ми беше връчена. Дори липсваше изписана в самата заповед. Беше с многоточие. Остава да функционира дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“, коментира Митева пред „БНР“. Тя посочи:

„Дирекцията, на която бях директор, осъществяваше същинската работа на Народното събрание. Закриват основната дирекция, в която е същинската експертиза, за да махнат директора. Това е нелепо и тъжно, че се случва през 2023 година. Това е акт на политическа репресия. Още през януари Вежди Рашидов направи опит да ме уволни. Той образува дисциплинарно производство срещу мен. Дори нямаше смелостта да ме извика и да ми обясни защо го прави.“

Митова ще обжалва това уволнение, „защото е скандално и показва правна неграмотност“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments