ИТН: Политически отговорно е да има кабинет, но ние ще бъдем опозиция

0
42
Тошко Йорданов и Румен Радев
Тошко Йорданов и Румен Радев. Снимка: Скрийншот от видео

„Политическо отговорно е в тази тежка обстановка бъде съставен кабинет. По този начин поне малка част от проблемите, които в момента са пред страната, могат да бъдат решени. Що се отнася до новосформиращото мнозинство – ще бъдем опозиция на тази конфигурация. Ако те продължат да се събират заедно, което е тяхно право, „Има такъв народ“ /ИТН/ ще бъде опозиция“.

Това заяви представителят на партията Тошко Йорданов, който днес се срещна с президента Румен Радев по време на консултациите с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

От дискусията стана ясно, че приоритет за ИТН е да се приемат законите по Националния план за възстановяване и някои неща да бъдат договорени с европейските партньори на България. По отношение на Бюджет 2023 Тошко Йорданов заяви, че ако няма редовно правителство и се отиде към поредни избори, е по-добре той да не бъде приеман.

„По-малка щета за държавата е да се работи със сегашния бюджет, отколкото да се заложат разходи, които не се знае от къде ще дойдат“, заяви той пред президента. 

От своя страна Румен Радев поздрави ИТН със сериозното постижение на отпаднала и завърнала се партия в парламента, което рядко може да се види в българската политика. Очаква се държавният глава да връчи в близките дни първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments