ИТН настоява: Да се проведе обществено обсъждане на законопроекта за противодействие на корупцията

0
6
Брифинг на ИТН
Брифинг на ИТН. Снимка: БТА

„Има такъв народ“ /ИТН/ настоява да бъде проведено публично обсъждане на законопроекта за противодействие на корупцията. Това съобщиха от парламентарната група на брифинг в Народното събрание, предаде „БТА“. Законопроектът е внесен в парламента за разглеждане от председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Андрей Гюров и група депутати.

От ИТН пък на свой ред са изпратили искането си до ръководството и членовете на Комисията по конституционни и правни въпроси и до председателите на всички парламентарни групи.

От партията на Слави Трифонов предлагат комисията да вземе решение да бъде възложено на Националния център за парламентарни изследвания да бъде проведено обществено обсъждане на текстовете. Аргументът на ИТН е, че в момента липсва оценка за въздействието на законопроекта върху цялостната нормативна уредба на страната.

От партията посочиха, че настоящият проект имал много несъвършенства. Освен това липсвали трайни резултати и в голямата си част той повтарял действащия в момента закон. Предвиждали се и промени в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, което било нарушение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments