ИСУЛ ще бъде болница, „чиста“ от COVID пациенти

0
405
УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ
УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ. Снимка: Скрийншот от Google Maps

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще бъде болница, в която няма да се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. Това реши Областният медицински съвет в София. Тяхното предложение е във връзка с писмо на министъра на здравеопазването за обезпечаването на лечението на хората, които имат заболявания, различни от COVID-19.

Що се отнася до другото искане на проф. Костадин Ангелов за отделяне на едно здравно заведение, в което да се лекуват само пациенти с коронавирус според Областният медицински съвет това не е приложимо. Тези хора ще бъдат обгрижвани в разкритите звена в останалите болници на територията на столицата.

ИСУЛ ще стане болница „чиста“ от COVID пациенти, след като бъдат изписани настанените в момента там. Според съвета няма да бъде подходящо хората да бъдат местени в други лечебни заведения.

Медицинският съвет е възложил на столичната Регионална здравна инспекция да изготви анализ на здравните заведения в София относно заетостта на леглата в COVID отделенията, предаде „24 часа“. Той трябва да включва и степента на оборудване на тези отделения. На база на този доклад ще се прецени дали е необходимо да бъдат разкривани още легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments