Историята на професионална сватовница, която откри любовта, докато пътуваше сама

0
30
Двойка
Снимка: Pixabay

Преди почти две години, облечена в намачкани панталони на слончета, седях и пиех бира в една ирландска кръчма на улица „Као Сан Роуд“ в Банкок. Спонтанно си бях закупила еднопосочен билет до Югоизточна Азия в пристъп на вдъхновение, като във филма „Яж, моли се и обичай“, типично за моя хаотичен, вечно авантюристичен и „необвързан“ начин на живот. До този момент се бях опарила достатъчно от любовта и се бях заклела, че искам да си почина от подобни емоции. Основното ми правило при това пътуване беше – никаква романтика. Въпреки това, както повечето правила, и това можеше да бъде нарушено.

Това споделя професионалната сватовница Оливия Балсингер за „Business Insider“ и продължава:

Помолих сервитьорката да донесе сметката за бирата ми. Тя посочи висок, красив мъж, седнал от другата ми страна и каза, че той вече е платил за моето питие.

И тогава приказката започна. На следващата вечер по план трябваше да се отправя към остров Бали, а същия следобед той току-що бе пристигнал в Тайланд, като това беше първото му самостоятелно пътуване (името му беше Джонатан, от Дания). Но още в момента, в който той дръпна стола си до моята маса, ние сякаш усетихме как ще продължи историята.

Какво се случи после: преместих се в Копенхаген с него, в процес на придобиване на ново гражданство съм и заедно посетихме 17 държави (като сме си набелязали още).

Когато се запознахме, работех в Tawkify, една от най-предпочитаните агенции за запознанства в страната. Бях прекарала половин десетилетие в убеждаване на клиентите, че няма такова нещо като любов от пръв поглед и че на чувствата е нужно време да се развият и узреят. И все пак, в този момент в Банкок всичко, което мислех, че знам, беше опровергано. Ето какъв урок научих за намирането на сродна душа, докато пътувах сама.

Първо трябва да обичате себе си, преди да потърсите любовта

Спомням си, че се страхувах от сезона на ваканциите, когато за първи път започнах да пътувам самостоятелно. Неизбежно, след първата чаша вино, далечен роднина би попитал: „Оливия, хубаво е, че изследваш и опознаваш света, но кога ще се ожениш?“.

Въпреки че бях едва в началото на двайсетте си години, тези въпроси понякога ме притесняваха и често търсех отношения по грешни причини. Търсех някой, който да ми завърти главата, да ми каже колко съм прекрасна и да ме увери, че заслужавам любов. Тези отношения обаче никога не траеха дълго, защото им липсваше стабилна основа.

Но без да го осъзнавам, тези мои открития вече ме учеха как да изградя здрава основа. Смелостта, която е нужна, за да бъдеш самотна жена пътешественик, ми помогна да се превърна в независимата жена, която съм днес.

Когато работех като професионален сватовник, на клиентите ни постоянно се обясняваше, че най-важната им връзка трябва да е с човека в огледалото. Ако все още смятате, че трябва да имате партньор, за да се почувствате пълноценни, то значи все още е нужно да поработите върху себе си. По-късно Джонатан ми каза, че тази нощ в Банкок съм му се сторила привлекателна, защото съм се чувствала комфортно в собствената си компания. Бяха нужни години, изпълнени с грешки, неуспехи и уроци, научени по време на самостоятелни пътувания, за да се почувствам уверена в собствената си кожа. Но веднъж придобита, увереността си личи отдалече.

Няма нищо лошо в това да направите първата стъпка

Вашият Instagram вероятно е пълен със снимки, показващи вашата храброст и приключенски дух, когато пътувате. И все пак по някаква причина, когато става дума за нашите емоции, ние сме склонни да се крием зад защитен щит. Пътуването без компания е най-добрата възможност да излезете от вашата романтична зона на комфорт, тъй като рискувате по-малко. Ако човекът, когото намирате за сладък на бара не отвърне на усмивката Ви, никой няма да пострада, така че не е нужно да се притеснявате дали ще се натъкнете на него в местния магазин за хранителни стоки следващата седмица. Освен това, ако и този човек пътува сам, е твърде вероятно и той да е отворен към нови страсти и преживявания.

Докато работех в агенцията за запознанства, съветвах клиентите да не се стесняват да заявят интереса си към обекта на чувствата си. По-добре е да разберете дали интересът е взаимен, преди мозъкът ви да се спусне в мисли от типа „какво би било ако..“. За да изграждате връзки, трябва да сте отворени към хората в обкръжението си и новите възможности, а също така да знаете цената си, ако връзката се окаже неуспешна.

Пътуването може да спомогне за романтиката

Истинските пътешественици знаят, че пътуването невинаги е толкова безпроблемно, колкото социалните медии обичат да го представят. Да разпределяте правилно бюджета си и да организирате маршрута на едно самостоятелно пътуване или пътуване с партньор, може да се окаже трудна задача. Когато срещнах Джонатан и решихме спрем да правим планове и да пътуваме заедно, трябваше да проведем логистични дискусии, за които преди си мислех, че са само между сериозни двойки, а не между напълно непознати. Кой хотел можем да си позволим? Трябва ли да закупя самолетните билети с мои пари? И ако смятате, че познавате партньора си, вижте как ще протече едно пътуване с него 24/7 – ще видите и добрите и лошите му страни.

Когато работех в агенцията, обяснявах на клиентите, че първите срещи не могат да разкрият истинските им лица напълно. Всички се показваме в най-добрата светлина в началото. Само времето, близостта и начинът, по който вие и вашият партньор преминавате през проблемите, могат да тестват съвместимостта на вашите отношения. Пътуването заедно е най-добрата възможност за тест на отношенията, тъй като е непредсказуемо и понякога може да провокира безпокойство.

Пътуването ви подготвя за една стабилна връзка и създава спомени за цял живот

Като професионален сватовник често организирах срещи „на сляпо“ за клиентите си, които бяха свързани с някаква дейност. Аргументът ми беше, че сме по-склонни да се чувстваме комфортно по време на среща, когато общуваме в непринудена обстановка, като мини голф например, вместо да седим сковано в петзвезден ресторант, където би ни изнервило да се покапем със супа.

Ако опознавате света заедно с партньора си, това прави спомените, които трупате много по-ценни, когато си спомняте за тях години по-късно, докато лежите дивана. С партньор, историите, които преживявате докато пътувате заедно, могат да ни носят приятно усещане години наред.

Придобих своята независимост, смелост и увереност, пътувайки сама в продължение на много години и не бих заменила тези преживявания за нищо. Тези самостоятелни преживявания ми помогнаха да узрея за любовта и да се поставя на първо място, като ме научиха как да бъда уверен и грижовен партньор. Днес аз все още съм този човек, който се стреми да разказва истории, посещавайки всяка страна, която мога, като сега мога да се наслаждавам на пътуването в компанията на един също толкова независим партньор.

Превод: Глория Йорданова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от