Истински герой! ММА съдия спаси студентка от задушаване по време на „MAX FIGHT Championship 46“

0
60
Георги Янчев
Георги Янчев. Снимка: "MAX FIGHT"

ММА съдията Георги Янчев е спасил младо момиче от публиката на турнира „MAX FIGHT Championship 46“ в Свети Влас, съобщиха организаторите на събитието във Facebook.

Инцидентът, при който туристка си гълта езика, е станал в края на събитието. От трибуните на амфитеатър „Арена“ в Свети Влас са се чули викове за помощ:

„Викайте доктор! Доктор! Доктор!“

По време на състезанието на смяна е бил д-р Колибаров от Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. В същия момент той е преглеждал нокаутирания по-рано украинец Руслан Кинах. Най-близо се е оказал страничният рефер по ММА Георги Янчев, който видял свлеченото на земята младо момиче и спонтанно се е притичал да окаже първа помощ.

Оказва се, че в живота на бургазлията това не е първата подобна ситуация – през годините три пъти е спасявал непознати, които са били на секунди от фатално задушаване.

Спасената от Георги жена се казва Габриела. Тя също е от Бургас. На младото момиче му предстои дипломиране в София по специалност „Медицина“.

След бързата намеса – минута по-късно, на опитния д-р Колибаров, Габи е била свестена и откарана с носилка към линейката, а по-късно и транспортирана към Спешното отделение на болницата.

Бъдещата лекарка сама осъзнава ситуацията – организмът й е реагирал вследствие на топлинен удар след целодневен престой на слънце с малко течности. Бъдещата лекарка не се е чувствала добре и през деня, но въпреки състоянието си, тя е отишла в амфитеатър „Арена“, за да гледа зрелищните двубои.

Георги Янчев, който пръв се втурва към посинялата и полузадушена Габриела, скромно й пожелава да бъде здрава. От „MAX FIGHT“ отбелязват, че той е не само лицензиран съдия, а е и действащ състезател по бразилско джиу-джицу, като само преди месец е участвал в турнира „AJP TOUR Bulgaria National Pro“, а в края на 2020 г. на шампионата „Sofia Open“ той е спечелил шампионската титла.

Янчев е и вицесветовен шампион по бойно самбо, носител на Световна купа по самбо и ММА боец, действащ състезател на силния бургаски отбор на GF Team. Той е и баща на две момичета.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments