Искрен Митев: Ние не сме като ГЕРБ, ние сме деца на промяната!

0
144
"Продължаваме промяната"
"Продължаваме промяната". Снимка: Искрен Митев, Фейсбук

Депутатът от „Продължаваме промяната“ /ПП/ Искрен Митев изказа мнението си в социалните мрежи по повод върнатия мандат от кабинета „Василев“. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Да върнеш мандата, за да останеш верен на хората, които са те избрали. Или една история за това, как отказахме да бъдем част от тези, срещу които дойдохме да се борим.

Преди да положа клетва и да стана народен представител, отидох да разгледам сградата на Народното събрание и да се запозная с администрацията. Исках да науча имената на хората, които работят там, да се ориентирам, да видя спокойно стаите, коридорите, залата, да усетя атмосферата на бъдещото си работно място.

Много неща запомних от този ден, но най-силно ме впечатли сравнението, което една дама от администрацията направи. Тя каза: „Вие сте толкова млади, толкова енергични, приличате на младите ГЕРБ!“, „На младите ГЕРБ?! Че аз съм тук, защото ненавиждам всичко онова, което са ГЕРБ. Как така приличам на тях?“, побързах да й отговоря. „Почакайте, задръжте се достатъчно дълго и вие ще станете като тях.“, каза тя.

Много пъти съм се питал, къде е границата между младия идеалист и корумпирания политик и днес спокойно мога да споделя моята гледна точка от опита си в Парламента.

Първият път, когато научих, че са ни предложили да продадем идеалите и принципите си, беше за незаконните договори на АПИ. Отказахме.

Вторият път беше за митницата на Капитан Андреево. Отказахме.

Дойде и денят на Вота за недоверие: „Давате ни Х милиона и 9 депутати не идват на Вота.“ Отказахме.

Последният път беше вчера: „Давате ни Х милиона или пускате това плащане към тази пътна фирма и няма да имате проблеми.“ Отказахме.

Веднъж на среща с Кирил Петков го попитахме: „Как знаеш, че решенията, които взимаш са правилни?“. Той отговори: „Искам, когато се погледна в огледалото, да видя човека, който бях, преди да стана Министър-председател, и ако решението, което трябва да взема, ще ме отдалечи от идеалите и принципите, с които станах Министър-председател, значи то не е правилно.“

Радвам се, че днес спокойно мога да заявя – ние върнахме мандата, но успяхме да запазим принципите и идеалите, заради които вие ни избрахте. Ако някой е очаквал да станем като ГЕРБ – съжалявам, дойдохме за истинска промяна и ще се борим за нея.

Няма да плащаме на кухи фирми, няма да оставим границата на мафията, няма да си купуваме депутатски гласове с парите на българските граждани, няма да оставим статуквото да ни заплашва, че ще ни свали от власт.

Ние сме децата на промяната и сме тук. Вероятно ще падаме, но и ще ставаме. Ще губим, но и ще печелим. Защото сме тук за вас, за децата ни, за България. Тук сме и не ни е страх!“

Източник: Искрен Митев

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments