Искрен Красимиров с ново турне по родолюбие

0
21
Искрен Красимиров
Искрен Красимиров. Снимка: Facebook

Искрен Красимиров е млад човек, за когото родолюбието е ключова ценност. Роден е във Враца, но детството му е преминало в Мездра, разказва „БНР“.

Искрен Красимиров е писател, актьор, както и оператор и режисьор. Има зад гърба си над 25 филма, на които е автор. Всички те са посветени на нашите национални герои. Един от проектите му е „Незабравимата България“. В рамките му той провежда уроци по родолюбие, като в тях разказва на децата защо трябва да се гордеят, че са българи.

Така сега от 16 до 24 ноември Красимиров пътува из цялата страна. В различни училища и детски градини той поставя неговия нов спектакъл „Патриотични игри“. Самият той е разделен на няколко отделни епизода, като първият се казва „Будителите“ и е посветен на Деня на народните будители. Вторият ще бъде „Апостолите“, третият – „Революционерите“ и т.н.

Искрен Красимиров
Искрен Красимиров. Снимка: Facebook

През 2024 година Искрен Красимиров се зарича отново да радва децата с неговите родолюбиви постановки. Неговото вдъхновение е дошло още в гимназията. Тогава е научил, че прадядо му е бил сред Ботевите четници – Никола Вълков Минчев. Именно поради тази причина се е обърнал към историята.

Искрен Красимиров изнася уроци по родолюбие от десет години. Той преподава и в Нов български университет, както и в Югозападния „Неофит Рилски“. За него родолюбието е задължително да се възпитава и то още от най-ранна детска възраст. Затова е особено доволен, когато е в детските градини, защото именно там това е най-необходимо и най-важно да бъде правено.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments