Искра.бг отправи запитвания до Гешев и Пеевски

0
191
Иван Гешев

Във връзка с интервюто на бизнесмена Васил Божков, в което той обяви, че главният прокурор е служител на Делян Пеевски, Искра.бг отправи запитвания до Иван Гешев и депутата от ДПС.

На 12 февруари Божков каза, че стои на 100% зад думите си и добави следното:

„Думите му бяха: „Купуваме си Нова телевизия, ще си изберем главен прокурор и никой не може да ни пипне в следващите 10 години. Цитирам го. Все пак ви казвам, че съм близък с него до 26 януари.“

Искра.бг отправи четири важни въпроса до Делян Пеевски. Първият е дали главният прокурор Иван Гешев е негов служител. Освен това попитахме от колко време е негов служител. Искра.бг иска да знае и колко му плаща Пеевски, както и какви точно са задълженията му като служител.

В запитването до главния прокурор Иван Гешев също се съдържат четири въпроса. Първият е дали е служител на Делян Пеевски. Вторият – от колко време е негов служител, както и каква заплата получава от него. Искра.бг задава и въпроса какви точно са задълженията му като негов служител.

Обезпокоителен факт е, че Божков е убеден, че главният прокурор е човек на Пеевски. Това отправя много тревожни сигнали към цялата политико- и правораздавателна система в България, както и към медиите.

Друг сериозен проблем е, че Делян Пеевски е депутат от ДПС, а „Движението за права и свободи“ се определя като етническа партия, тоест тя не е чисто българска. В същото време има редица основателни съмнения, че ДПС на практика в момента управлява заедно с ГЕРБ, въпреки че официално се води опозиция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments