Инж. Пламен Русев от Бургас: Трябва да се отстрани всяка една корупционна схема в държавата

0
3322
Инж. Пламен Русев
Инж. Пламен Русев. Снимка: Инж. Пламен Русев

„Трябва да се отстрани всяка една корупционна схема по всички етажи на властта“, категоричен е инж. Пламен Русев от Бургас. В специално интервю пред Искра.бг той коментира наболели теми, случващи се в страната.

Г-н Русев, как виждате развитието на Бургаска област?

Приоритетите са много ясно изразени – икономическо развитие на региона, защото сме един от слабо развитите икономически райони. Друг приоритет е по-добрата свързаност със света, защото това би подобрило и икономиката ни. Връщането на младите хора тук, защото се обезлюдяваме като регион. Слабото развитие на областта допринася за много бързата вътрешна миграция към по-големи населени места и води до обезлюдяване на цели региони. Но голямата борба ще бъде срещу рекета /корупцията/.

Служебният премиер беше на ГКПП „Малко Търново“ на среща с представители на Турската държава и обсъждаха разширяването на пункта. Как бихте коментирали това?

Прочетох в медиите за това посещение, но не видях да има някакви конкретни ангажименти от наша страна. Това е тема, която е дискутирана многократно, дори знам, че в близкото минало имаше стъпки в посока на разширяване на пункта, както и разширяване на пътя Бургас-Малко Търново. Това трябва да бъде един от основните приоритети на всички политици от региона, защото свързаността ни с южната ни съседка е изключително важна. Турската държава има огромен икономически потенциал, който ние можем да използваме. Но да, бих го нарекъл PR акция, защото имаше изключително високо присъствие от страна на България там, но нямаше никакви конкретни ангажименти от наша страна. За жалост, това ми прилича на поредното обещание и сладки приказки, които ще отминат във времето и няма да има никакво развитие по тях и кошмарът на пункта ще си остане. Освен това събитието бе и страшен протоколен гаф на служебния премиер. В дипломатическите отношения има понятие реципрочност. Изключително високо присъствие от страна на България, а в случая преговорите са между премиер и посланик. От турска страна не присъства даже и областен управител! Но явната некомпетентност на нашия премиер е видна във всичките му действия, освен може би в счетоводството.

В София се проведе протест срещу репресията, която се осъществява срещу Ваши съмишленици. Бихте ли ни дали малко повече информация?

Протестът, който беше воден от г-н Божков, беше точно срещу политическата репресия, която се осъществява срещу всеки, който се изправя срещу модела Борисов-Пеевски. Ние сме единствените, които се изправяме срещу този модел, затова и репресията е само срещу нас и наши представители. Репресия има в цялата страна, но най-лошото е, че тя се случва от представители на държавата в лицето на МВР. Има многобройни случаи на физическо насилие срещу наши съмишленици. Такива случаи има дори и в Бургаска област, конкретно в Бургас. Това е крайно недопустимо и ние ще бъдем безкомпромисни към такова отношение от страна на МВР.

Какъв е мотивът Ви да участвате на тези избори?

Мотивът ни е много ясен и сега ще ви го кажа. През годините България е имала представители в Европейския парламент, но те никога не са защитавали националния интерес, а са били едни „натисквачи на правилния бутон“. Доказателства за това са всички негативи, които България е получавала след тези гласувания. Аз почти не съм видял нашите представилите в Европейския парламент да са обяснили на обществото ни какво са свършили и как са защитили националния ни интерес. Това е и причината хората да не виждат смисъл в това да гласуват на този вид избор и там избирателната активност обикновено е ниска. Европа е много „далеч“ за обществото ни, защото нито един евродепутат не се опита да я „доближи“ до хората. Минават изборите, взимат си високите заплати през годините, в които са евродепутати и забравят за хората и интересите на България. Искаме това да се промени и решенията, които ще се взимат там да бъдат в интерес на страната!

Какво бихте казали на хората в навечерието на изборите?

Бих им казал да не се страхуват. Страхът е най-силното оръжие на тези, които искат да ограбят държавата ни. Не се страхувайте, отидете и гласувайте на 9 юни. Моделът Борисов-Пеевски трябва да бъде премахнат, а това може да се случи само и единствено, ако хората излязат и гласуват! Ние няма да се предадем и ще се борим до край!

Ден за размисъл преди изборите 2 в 1: Ето какво се забранява днес

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments