Инвеститорът разбрал от медиите, че трябва да бутне „подпорната стена“ на „Алепу“

0
31
Алепу
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

„Не сме изненадани, че стартира процедура по премахването на строежа над бившия Шофьорски плаж. Учудва ни фактът, че като заинтересована страна никой не ни е информирал за тези действия и трябваше да го разберем от медиите.“

Това заяви инвеститорът Стоян Василев, който в ефира на „bTV“ подчерта, че към момента не е била провеждана официална кореспонденция. Пази единствено предходните документи, според които не се налагат никакви действия по съоръжението.

„Дали ще се бута нещо и какво ще е то – в момента всичко е въпрос на интерпретации и хипотези, докато не получим оценка от експерти. Сигурен съм, че те ще потвърдят правилното функциониране на подпорната стена, както и за всичко, което предстои да бъде изградено“, коментира Василев.

Припомняме, че в края на миналата седмица Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ даде началото на нужните действия, с които да се възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на мястото и за премахване на вдигнатата конструкция.

Действията на институциите идват след финалното решение на Върховния административен съд за обявяване за нищожно разрешението за строеж на Община Созопол.

Началникът на РДНСК обясни, че са готови експертизите, които трябва да установят каква част от конструкцията може да бъде премахната, за да остане тази, която укрепва свлачището.

„Трябва оценка и проектиране на възможностите какво ще се случи с това място, защото виждаме, че губим един емблематичен пейзаж на Черноморието“, коментира Спас Узунов от Фондация за биоразнообразие.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments