Инвалид „живее“ над 10 дни на пейка пред УМБАЛ-Бургас, чакайки за преглед

3
5323
Мъж, Бургас
Мъж, Бургас. Снимка: Христина Атанасова, Фейсбук

Мъж в лошо здравословно състояние е принуден да пребивава на пейка пред УМБАЛ-Бургас, чакайки да бъде прегледан. Това съобщи Христина Атанасова от личния си профил във Facebook в неделя. Тя изрази възмущението си:

„Излизам от централния изход на болницата и се натъквам на него – 51 годишен инвалид. Той е с ТЕЛК, застойна сърдечна недостатъчност, сънна апнея, хипертония, с течащи рани по краката. От 10-ина дни живеел на пейката. Бил за приемане, ама нямал направление.“

Мъжът обяснил, че като си вземе пенсията на 7 октомври, ще може да си позволи да го прегледат, но през това време ще нощува пред здравното заведение. Христина се е смелила над него и му е купила храна и вода. Тя продължава:

„Мръсен, гладен, жаден, отчаян…и усмихнат. Оказа се, че жената на кафето го знае, отдавна бил там и вече са свикнали с вида му. Изборен ден е, то е ясно, че на никой не му пука… Домъчня ми, нищо човешко нямаме, подминаваме с безразличие и дори не виждаме нещастието в очите на другите. Пък аз желая спокойствие и удовлетворение на управляващите и на всички, от които зависи сигурността на такива хора.“

От Искра.бг проведохме няколко разговора с различни хора, но засега не се знае каква точно е съдбата на този човек. Не е ясна и причината, поради която не искат да го приемат в болницата, предвид влошеното му здравословно състояние.

Медията ни отправя апел към УМБАЛ-Бургас да предприемат нужните мерки и да спасят живота на този човек. Притеснителното в случая е, че времето застудява и мъжът може да не оцелее, чакайки пенсията си, за да бъде прегледан. От редакцията ни се надяваме компетентните институции да реагират и да направят нужното по казуса.

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Снежана Гусева
Снежана Гусева
2 месеци по-рано

Жалко че има много неравноправие във страната ни.Нямаш пари и направление не можеш да се лекуваш.

Тайна
Тайна
2 месеци по-рано

2 пъти съм го вкарвала в болницата да лежи, и третия път имах големи проблеми и нямах никакво време и за благодарност ми се обади и каза че съм боклук и такава ще си умра .. не го съжелявайте, дайте му 10 лв да се напие само това иска.

Величка
Величка
1 месец по-рано

Ето докъде ни доведе криворазбраната демокрация! Това е срамота,ще чака да си вземе пенсията,та дано му обърнат внимание!Къде са социалните служби,сигурно спинкат дълбок сън,дано се събудят по-скоро…!